Väike-Maarjas joosti Lurichi auks

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy

Väike-Maarja tänavail joosti 18. aprillil traditsiooniliselt omaaegse legendaarse jõumehe ja maadleja Georg Lurichi mälestuseks.


Teatejooksul osales 27 kaheksaliikmelist võistkonda: kaks lasteaia, 20 Väike-Maarja gümnaasiumi õpilaste ja viis täiskasvanute tiimi.

Kõige kiiremini läbis põhijooksu distantsi Väike-Maarja gümnaasiumi kümnenda klassi võistkond, kuhu kuulusid Mihkel Ilves, Rainis Lükk, Steven Michael Rand, Riko Robert Leiten, Karolina Alt, Angelina Alt, Mairit Kaarjärv ja Elisabeth Ervald.

Jooksu üldvõitjad said auhinnaks kohalikust paekivist valmistatud rändauhinna, millel on Lurichi kujutis ja millele igal aastal jäädvustatakse võitnud võistkonna nimi.

Lisaks oli kõikidel huvilistel võimalus läbida põhijooksu distants kõndides. Kõndijate vahel loositi välja auhinnad.

Ürituse eestvedaja, Väike-Maarja gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Raiko Ramul oli vahetult pärast üritust rahulolev. "Rõõmustav on see, et vaatamata jahedale ilmalale oli üritusel palju võistlejaid ja kaasaelajaid," jagas muljeid Ramul, kes ka ise õpetajate võistkonna eest võistlustules oli. "Tunnetasin rajal mõnusat ja sportlikku õhkkonda," lisas ta ning tänas sisekaitseakadeemia päästekolledži Väike-Maarja õppekeskuse töötajaid, piirkonna politseinikke ja Kristiine Parti, kes aitasid kaasa Lurichi jooksu korraldamisel.

Väike-Maarjas, Georg Lurichi sünnipaigas, maadleja sünniaastapäeva aegu toimuv kevadjooks on väga pika traditsiooniga. Teatejooksuna, kus osaleb võistkonnas neli naist ja neli meest, joostakse seda alates 1996. aastast. Enne seda toimusid maastikujooksud, mille marsruudiga püüti imiteerida Lurichi jooksuradu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles