Belglased tutvusid Rakvere renoveeritud kortermajadega

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Külalised Belgiast linnavalitsuse energiatõhusa hoone katusel.
Külalised Belgiast linnavalitsuse energiatõhusa hoone katusel. Foto: A. Martin

Rakvere linnavalitsus võõrustas külalisi Belgiast, kelle peamine huvi oli seotud kortermajade uuendamisega ja Rakvere kogemustega selles vallas.

Linnapea Triin Varek tutvustas külalistele linnavalitsuse energiatõhusat hoonet ning tegi ülevaate Rakvere linna arengusuundadest ja viimaste aastate mahukamatest investeeringutest.

Linnaarhitekt Angeelika Pärna tutvustas juba 2010. aastal alustatud ja Euroopa Liidu toetusel toimunud URB Energy projektist alguse saanud renoveerimismaratoni, mis hakkas peale kortermajade tüüpprojektidele energiaauditi tellimisest, läbis arhitektuurikonkursi Seminari tervikala väljatöötamiseks ning on jõudnud seal olevate kortermajade uuendamiseni.

Kliimaministeeriumi elukeskkonna ja ringmajanduse asekantsler Ivo Jaanisoo selgitas, et Rakveret külastati seepärast, et näidata, kuidas üks omavalitsus on suutnud peaaegu kõik oma nõukogudeaegsed kortermajad nüüdisajastada. "Uurisime, mis on olnud linna roll ning mida sellest kogemusest õppida," lausus ta. "Külalised olid väga üllatunud, nähes ambitsioonikaid ja süsteemseid investeeringuid elukeskkonna arendamisse ja nutikat eurorahade kasutamist."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles