Lääne-Viru vapimärgid said Maie Orav, Raivo Helm, Ants Leemets ja Einar Vallbaum

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) kuulutas Maie Orava 2006.aastal aasta naiseks
Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) kuulutas Maie Orava 2006.aastal aasta naiseks Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Lääne-Viru maavanem Urmas Tamme poolt moodustatud vapimärgikomisjon otsustas tunnustada tantsuansambli Tarvanpää juhti ja tunnustatud tantsuloojat Maie Oravat, teenekat metsandustöötajat Raivo Helmi, SA Virumaa muuseumid juhti Ants Leemetsa ja AS Lajos omanikku Einar Vallbaumi.


Maie Orav

Teenekal tantsuõpetajal ja -loojal Maie Oraval täitus 2008. aastal 50 aastat rahvakultuurialast tööstaaži, millest 40 on ta olnud seotud Tarvanpää seltsiga.

Oravale omistati 2004. aastal Ullo Toomi preemia. Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsioon (EENA) kuulutas ta 2006. aastal aasta naiseks märkides sellega tema ühiskondlikku aktiivsust ning saavutatud silmapaistvaid tulemusi.

Maie Orav on olnud viimastel aastatel üks aktiivsemaid tantsujuhte Eestis.

Ta teeb tänuväärset pedagoogitööd nii ansambli Tarvanpää juhina kui ka uute tantsujuhtide koolitamisel, loob ise uusi tantse, on uute ideede algataja ja elluviija.

Näiteks Rakveres toimunud I Eesti meestetantsupidu oli tema idee, mis suurepäraselt õnnestus ja rahva poolt vastu võeti.

Raivo Helm
Metsandustöötaja Raivo Helm on kõik oma tööaastad tegutsenud Virumaal.

Alates 90-ndate aastate algusest, mil hakkasid aset leidma tormilised metsandusreformid, on tema Lääne-Virumaa metsandust juhtinud ja metsade käekäigu pärast hea seisnud. Algul metsaameti juhatajana, hiljem Lääne-Virumaa Keskkonnateenistuse metsanduse peaspetsialistina.

Möödunud aasta lõpul siirdus Raivo väljateenitud pensionile. Hetkel on tal käsil Rakvere Metsamajandi ajalugu käsitleva raamatu koostamine.

Ants Leemets
SA Virumaa Muuseumid juht Ants Leemets on oma tööga tõstnud SA Virumaa Muuseumid enneolematusse kõrgusse - kolmandaks muuseumiks Eestis.

Tal on olnud teeneid abimaavanema ja maavanemana, samuti on tal suur osa selles, et Rakvere Teater täna olemas on ja nii hea tervise juures.

Einar Vallbaum
AS-i Lajos omanik Einar Vallbaum on Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsiooni (ERAA) president.

Arvestades jahenevat majanduskliimat väärib tunnustust samm teha algust AS-i Lajos uue "autokeskuse" ehitamisega Kundasse. Kui AS-s Lajos töötas 2007. aastal keskmiselt 56 töötajat, siis 2008. aasta lõpuks juba 69.

Einar Vallbaum ei ole teinud saladust sellest, et ERAA presidendina üritab võimalikult palju rahvusvahelisi üritusi Lääne-Virumaale tuua.

Nominete vapimärgi tiitlile oli kokku 12.

Lisaks eelnimetatutele veel Tapa sotsiaaltöö edendaja ja vabatahtlik Angela Olt, Kiltsis elanud kuulsa meresõitja admiral A.J. v. Krusensterni pärandi säilitaja ja eksponeerija Lembit Keerus.

Samuti esitati kandidaatideks Väike-Maarja muuseumi juhataja Ellu Moisa, Tapa muuseumi endine juhataja Harri Allandi, OÜde Markilo ja Viru Mölder juht Urmas Laht, OÜ Venevere Farm juht Neeme Altpere, OÜ Nantecom juht Tõnu Rehema ning mitmete ettevõtete omanik ja juht Oleg Gross.

Ettepaneku vapimärgi saajate kohta teeb komisjon, kuhu kuuluvad inimesed erinevatelt elualadelt ja eelmisel korral vapimärgi saanud. Otsuse kinnitab maavanem.

"Sellisel laiapõhjalise toetuse saanud ettepanekul on olnud rohkem kaalu, kui kitsas ringis tehtud otsusel," ütles maavanem Urmas Tamm.

"Kui sageli kurdetakse, et ettevõtjaid märgatakse vähe, siis meil on neid alati esitatud."

Vapimärgid tunnustatuile annab maavanem Urmas Tamm üle Eesti Vabariigi 91. aastapäevale pühendatud pidulikul õhtul 23. veebruaril Haljala rahvamajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles