Maakondliku jooksusarja kavasse lisandusid kõnnidistantsid

Kevin Volter
Copy
Liikumisharjumust propageeriva Lääne-Virumaa jooksu- ja kõnnisarja hooaeg lükatakse traditsiooniliselt käima Kadrinas.
Liikumisharjumust propageeriva Lääne-Virumaa jooksu- ja kõnnisarja hooaeg lükatakse traditsiooniliselt käima Kadrinas. Foto: Ain Liiva

Kuigi õues võiks veel paiguti täitsa vabalt suusad alla panna ja sporti teha, saab juba tuleval laupäeval hoo sisse järjekorras seitsmes maakondlik jooksusari. Sel aastal on esimest korda tervisesportlaste rõõmuks osalema oodatud ka käimisharrastuse viljelejad.

Lääne-Virumaa jooksusari sai alguse 2018. aastal. Aasta-aastalt on osalejate arv peakorraldaja Vahur Leemetsa rõõmuks ainult tõusvas joones liikunud. "Sel aastal tahaksime rohkem kutsuda osalema tervisesportlasi – kõndijaid ja neid, kes ei jookse tulemuse peale," sõnas Leemets. Nõnda ongi igal etapil võimalik kaasa lüüa kõnnidistantsil, hooaja avaetapil Kadrinas on valida 2,5 ja 5 km pikkuse raja vahel.

"Eesmärk on inimesi motiveerida liikuma. Me oskame sporti korraldada, aga see ei ole peamine. Kõige olulisem on regulaarse liikumise propageerimine," kommenteeris Leemets, miks säärane võimalus kõndijatele loodi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles