Rakvere vallavolikogu esimees: ainus vahe on, et nüüd hakkavad fosforiiti kaevandama Lõuna-Korea kopad (3)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev on oma kodukoha muredega hästi kursis: näiteks Ubja lähistel on kaevandatud ja kaevandatakse praegu põlevkivi. Vanad kaevanduskäigud kipuvad aga sisse varisema ja tekitavad põllumaadele ohtlikke kraatreid.
Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev on oma kodukoha muredega hästi kursis: näiteks Ubja lähistel on kaevandatud ja kaevandatakse praegu põlevkivi. Vanad kaevanduskäigud kipuvad aga sisse varisema ja tekitavad põllumaadele ohtlikke kraatreid. Foto: Ain Liiva

Kui 1980-ndate lõpus piisas fosforiidisõja alguseks ühest sädemest ehk Juhan Aare tehtud kurjakuulutava sisuga intervjuust, siis aastal 2024 paistab suuremal osal virulastel olevat täiesti suva, et plaan Lääne-Virumaal fosforiiti kaevandama asuda on enam kui tõsine.

Praktiliselt ainus tülikas pind kaevandamise plaanide tegijate kannikas on Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev, kes muudkui uurib, urgitseb ja nõuab aru. Talle antakse üksteise järel ümmargusi ning mittemidagiütlevaid vastuseid, vahel lausa valetatakse, aga ta pole jätnud.

Äsja juhtisite Virumaa Teataja tähelepanu asjaolule, et suure suuga lubatud fosforiidiuuringuteteemaline rahvaküsitlus on pealiskaudne ja sisuliselt kättesaamatu. Pärast vastava artikli ilmumist ja nii-öelda jalgade trampimist saavutasite selle, et küsitluse eest vastutavad TalTechi esindajad Karin Käär ja Veiko Karu kohtusid teiega silmast silma. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles