Repliik: poliitik ja eetika

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aivar Ojaperv.
Aivar Ojaperv. Foto: Ain Liiva

Olgu öeldud, et juriidiliselt on kõik korrektne. Teatud tegelastel on ühe või teise omavalitsuse sissekirjutus olemas, ja kuigi kõik teavad, et tegelikult nad konkreetses vallas või linnas ei ela, on nad seaduse mõistes igati korrektselt volikogu liikmed.

Tallinna võimupöörde ajal lahvatas skandaalike, et üks uude koalitsiooni kuuluv pealinna volikogu liige tegelikult ei ela Tallinnas. Selliseid näiteid on nii Lääne-Virumaal kui ka kogu Eestis veel ja veel.

Äsja taastas oma Rakvere linnavolikogu liikme staatuse riigikogulane Anti Poolamets. Kindlasti on tal olemas Rakvere sissekirjutus, juristiharidusega mees nii lihtsat apsakat sisse ei laseks, et seda pole, aga ometi me teame, et tema tegelik kodu on Vinni vallas Kulinal. Nagu tema abikaasal, kes on Vinni vallavolikogu esimees.

Tapa rahvas teab, et sealse volikogu esimees ei ela reaalselt Tapal. Nagu üks teine häälekas Tapa kohalik poliitik, kes isegi sotsiaalmeedias jagatud piltidel nimetab üht Tallinna Kalamaja uulitsat oma kodutänavaks.

Juriidiliselt on kõik korrektne. Aga kas eetiliselt ka?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles