Eesti tennisetiim teel maailmaliigasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Ani
Maret Ani Foto: Toomas Huik

Heas hoos tenniseneiu Maret Ani võttis Tallinnas tennisenaiskondade turniiril kolmandagi üksikmängu võidu, sedapuhku pidi kaotuskibedust tundma maailma 49. reket Olga Govortsova.


Suurema osa aastast välismaal turniiridel võistlev rakverlannast profitennisist Maret Ani (WTA 109) pani Eesti koondislasena ilusa punkti Tallinnas peetud Föderatsiooni karikavõistluste (Fed Cup) Euro-Aafrika tsooni esiliiga turniirile, kui sai läinud laupäeval poolfinaalis skooriga 6:3, 6:4 jagu endast maailma edetabelis 60 kohta kõrgemal paiknevast Valgevene tenniseneiust Olga Govortso­vast.


Et samasuguse superüllatuse tegi paar tundi hiljem Corali tennisekeskuses tribüünitäie tennisesõprade marulisel toetusel ka Eesti tennise esinumber, WTA edetabelis 24. kohal asuv Kaia Kanepi, kes alistas kolmes setis tulemusega 2:6, 6:3, 6:1 maailma 14. numbri Victoria Azarenka, siis oli Eesti naiskonna pääsemine maailmaliiga II grupi üleminekumängudele tagatud juba üksikmängudega.

Üle aegade parim võit

"Maret Ani panus positiivses lõpptulemuses oli väga suur," hindas rakverlanna esitusi Fed Cupi naiskonnas Rakvere tennisetreener Donat Masing.

"Minu silmis oli Govortsova alistamine tema viimaste aegade hinnatavamaid võite. Maret mängis hästi, sest nii tugevat vastast ei saa halva mänguga võita. Väga tubli, et võitis selle kohtumise!"

Reservi näeb nimekas tennisetreener aga Mareti pallingus, mis kohati oli ebastabiilne ning tegi võitmise raskeks. "Muus osas oli kõik hästi, ka sisselipsanud mõõnadest sai ta üsna kiiresti üle," lisas Masing.

Maret Ani peab lõppenud tennisenädalat oma tennisemängija karjääri üheks paremaks ning emotsionaalsemaks. "Kihvt oli kodupubliku ees mängida, kahju, et mängud läbi said," tunnistas ta.

Kolme võidukalt lõppenud mängu foonilt on Maret Ani sõnul hea hooajaga edasi minna, ees ootavad muu hulgas turniirid Ameerika mandril. "Karussell läheb hooga käima, koduselt võistluselt sain juurde enesekindlust, eks see ole hiljem näha, kuidas neil turniiridel minema hakkab," rääkis ta.

Vastased selguvad täna
Maailmaliiga II grupi üleminekumängud, kuhu eestlannad Maret Ani, Kaia Kanepi, Margit Rüütel ja Anett Schutting hea mänguga koha kindlustasid, pee­takse aprillikuus. Eesti tiim võib vastamisi minna kas Iisraeli, Jaapani, Belgia või Šveitsi naiskonnaga.

Loosimine toimub täna.

Lisaks eestlannadele jõudsid maailmaliiga üleminekumängudele veel Austraalia ja Kanada ning Tallinnas võistelnud Poola.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles