Tudengivormeli meeskond jahib Euroopas uusi võite

Merly Raudla
Copy
Tudengite vormel 2023. aastal.
Tudengite vormel 2023. aastal. Foto: Eero Vabamägi

TalTechi ja Tallinna tehnikakõrgkooli ühine tudengivormeli meeskond Formula Student Team Tallinn (FSTT) jahib sel hooajal võite Hollandis, Austrias, Ungaris, Tšehhis, Itaalias ning sarja kõige suuremal ja prestiižsemal võistlusel Saksamaal.

"Tudengivormeli meeskonna uus hooaeg on täies hoos ning vormel on esimesed testkilomeetrid läbinud. Pärast kuue kuu pikkust disaini- ja tootmisperioodi on vormel sõiduvõimeline ning kevadega algas testperiood," rääkis meeskonna kapten, Kadrina keskkooli vilistlane Kristjan Taimla.

"Sisuliselt ei ole ükski vormeli detail aastast aastasse täpselt sama ning iga süsteem on uute tudengite poolt edasi arendatud. Teadmised talletatakse ning antakse järgmistele motiveeritud liikmetele edasi, et nemad jõuaksid kaugemale kui varasemalt," selgitas Taimla.

Formula Student on peamiselt tehnikateaduste tudengitele suunatud tootearendusvõistlus, mis kujutab endast üheistmelise vormelauto projekteerimist, ehitamist, auto tutvustamist, sellega katsete tegemist ning võidusõitu ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles