Teatripäevad tõid kokku maakonna noored näitlejad

, Eesti rahvakultuuri keskuse rahvakultuurispetsialist Lääne-Virumaal
Copy
Põhikooliastmes võitis Rakvere Linnanoorte Näitetrupp lavastusega "Kärbsel õnnestus kõik ära petta ..." ja esindab maakonda kooliteatrite riigifestivalil.
Põhikooliastmes võitis Rakvere Linnanoorte Näitetrupp lavastusega "Kärbsel õnnestus kõik ära petta ..." ja esindab maakonda kooliteatrite riigifestivalil. Foto: Martin Piir

Lääne-Virumaa algkooli-, põhikooli- ja gümnaasiumiastme teatripäevadel astus 18. ja 19. aprillil üles 13 truppi. Žürii hindas iga vanuseastme truppe eraldi ning valis välja laureaadid, kes esindavad maakonda üleriigilisel teatrifestivalil.

Tunnustust väärivad juhendajaid, kes olid valinud näitetruppidele väga hea repertuaari, nii et lapsed laval said aru, millest nad mängivad ning milliseid väärtusi ja sõnumeid publikule edasi annavad.

Kesk- ja vanemas astmes olid lavastused valitud paljuski lavastaja ja näitlejate koostööna. Lavastustes käsitleti teemasid, mis on noorte hingel, mis tekitas kindlasti huvi ja äratundmist. Fookus oli seatud sellele, kui olulised on noorte probleemid ja probleemidele lahenduse leidmine praeguses ajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles