Kunstnik aitab mõtestada elavat pärandit

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins ja Kadrinas kogukonna ühistööna valminud rüiuvaip kadunud maastikust.
Kunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins ja Kadrinas kogukonna ühistööna valminud rüiuvaip kadunud maastikust. Foto: Inna Grünfeldt

Kutsuge kunstnik appi kohalikke lugusid mõtestama, julgustas Kadrinas elava pärandi mõttetalgutele kogunenuid tekstiilikunstnik Maryliis Teinfeldt-Grins, kelle koos Kadrina kandi rahvaga valminud hiiglasliku rüiuvaiba «Kes mäletab viimasena, kes mäletab paremini?» tunnistas Eesti Tekstiilikunstnike Liit aasta tekstiiliteoks ning kelle Kadrina murrakus luulekogu «Kivi alla kükakille» oli Eesti Kultuurkapitali luule aastaauhinna üks nominente.

Vaibaprojekti eelloost kõneldes rääkis Maryliis Teinfeldt-Grins, et esmalt huvitas teda, kuidas tema tekstiilikunstnikuna saaks oma oskusi, teadmisi ja kogemusi teadustöösse panna.

«Kunstis toimub praegu tore akadeemiline pööre ja samal ajal toimub kultuurigeograafias loominguline pööre. Mind huvitas nende kahe pöörde kokkupuutumine,» selgitas ta ja mainis, et Londonis on kokku pandud hästi tore õppekava, mille järgi kultuurigeograafid töötavad koos kunstnikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles