PEIGMEHED VEEBIS Pariisi külas kasvanud Päärule ja Pennole otsiti uut kodu veebioksjonil

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Lihaveiste kasvataja Kalmer Visnapuu sõnul on oluline, et pullid oleksid muu hulgas hea iseloomuga ja usaldaks inimesi.
Lihaveiste kasvataja Kalmer Visnapuu sõnul on oluline, et pullid oleksid muu hulgas hea iseloomuga ja usaldaks inimesi. Foto: Marianne Loorents

Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi eestvedamisel toimus reedel rahvusvaheline tõupullide veebioksjon, kus teiste hulgas olid enampakkumisel Lääne-Virumaal Pariisi külas kasvanud Päär ja Penno. Loomade omanik Kalmer Visnapuu rääkis, et Eesti tõuveised on oluliselt parema aretusväärtusega, kui Euroopas arvatakse, ja selliste oksjonite kaudu püütakse meie loomi maailmas rohkem tutvustada.

Eesti lihaveiste tõupullide veebioksjon on tõsine ettevõtmine. Loomade tutvustamiseks oli ette valmistatud korralik kataloog, kust teemakauge inimene märkab esimese asjana looma fotot ja alghinda (täpselt 4000 eurot), aga asjatundja saab sealt teavet ka looma sugupuu, jõudluskatse tulemuste, aastase juurdekasvu ja kümnete detailide kohta. Parem kui Tinder, kus tegelikkusele vastab enam-vähem vaid pilt, aga muu on pahatihti kokku luuletatud. Ka Kalmer Visnapuu oli pullide oksjonikataloogiga rahul. "Tulemus on tõesti hea, informatiivne ja professionaalne," lausus ta.

​Mitme loomakasvatusfirma omanik Kalmer Visnapuu on lihaveiste tõuaretusega tegelenud 24 aastat. "Oksjon on loogiline jätk aretuskatsetele, mida Eesti Lihaveisekasvatajate Selts on eest vedanud kaheksateist aastat," rääkis ta. "Selts valib igal aastal välja parimate tõutunnustega noorloomad, kes siis oksjonile pannakse. Eesti turg on väike, aga oksjon rahvusvaheline ja see aitab saada loomade eest parimat hinda ja tõsta Eesti kui arenenud karjakasvatuskultuuriga riigi mainet."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles