Virumaa Suvesaund võtab kohalikud muusikud fookusesse

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Konkursile Virumaa Suvesaund saab värsket heliloomingut esitada veel kaks nädalat.
Konkursile Virumaa Suvesaund saab värsket heliloomingut esitada veel kaks nädalat. Foto: Virumaa Suvesaund

Tänavune muusikakonkurss Virumaa Suvesaund on järjekorras neljas ja taas asuvad võistlustulle Virumaa usinamad ja andekamad heliloojad ning muusikud. Suvesaundi kanalid on avatud ja võistluslaule saab esitada 11. mai südaööni.

Möödunud aasta konkursil osalenud Sten Aamer tegeleb muusikaga igapäevaselt, õpetades nii muusika- kui ka üldhariduskoolis, kirjutades ise muusikat ja mängides MandoTrio koosseisus. Pilli mängib Aamer iga päev ning inspiratsiooni otsimisele ta aega ei raiska, vaid laseb sõrmedel käia ja vaatab, mis välja tuleb. Ta rääkis, et Suvesaundi konkurss on hea platvorm värske muusika kõlavaks tegemisel, sest internetiavarustes võib muusika infomüra keskel kuulajale kahe silma vahele jääda. Seda, kas sellel aastal kostab ka Aameri mandoliin konkursil, näitab üksnes aeg.

Kadrinast päris noor laulukirjutaja Leegi Brigitte Kais osales samuti möödunud aasta Virumaa Suvesaundil ja rääkis, et noore muusikuna sai ta tänu konkursile tuntust ning häid kontakte. Möödunud aasta lõpus osales noor muusik ka muusikakonkursil «Väike laul suurele lavale», kus üks tema pala arranžeeriti orkestrile. Suvesaundi kohta ütles Kais, et see on hubane ja kodune üritus, mis on täpselt paraja suurusega, et ükski osalev muusik ei jääks märkamatuks.

Üleeelmise aasta Suvesaundi võitnud Onkel Jonkeli koosseisu kuuluv Georg Eessaar kiitis igasuguste väiksemate ja kohalike muusikakonkursside korraldamist. Ta rääkis, et suures osas rahastas bänd Suvesaundi võiduga kaasnenud summaga lühimängiva «Akadeemiline puhkus» ilmumist eelmisel aastal. Ta meenutas muheledes, et Suvesaundil osaledes oli tehnilise viperuse tõttu pundil esitada ainult demoversioon, kuid võit sai siiski koju toodud. Eessaare hinnangul annab Virumaa Suvesaund noortele muusikutele juurde vajalikku kõlapinda ja kannustab neid oma loominguga päevavalgele tulema. Ta kergitas ka saladuseloori ja mainis, et ansamblil on mõttes ka selle aasta konkursist osa võtta.

Virumaa Suvesaund annab noortele muusikutele juurde vajalikku kõlapinda ning kannustab oma loominguga päevavalgele tulema.

Georg Eessaar, ansambel Onkel Jonkel liige


Eelmisel aastal Suvesaundi konkursil osalenud Kain loob helisid ja seab noote ritta suurema vaevata. Ta rääkis, et Virumaa Suvesaund on hea põhjus muusikat välja anda, sest tihtipeale takerduvad artistid oma mõtetesse või tööprotsessi ning looming jääb koduseinte vahele. Lisaks saadud kajastusele võttis Kain konkursilt kaasa palju häid kontakte ja hindamatu lavakogemuse.

Virumaa Suvesaundil selgitab võidulaulu välja asjatundlik žürii, kuid oma lemmiku valib ka rahvas ning iga hääl loeb. Kelle laul heliseb ­paremini sellel aastal, selgub Suvesaundi lõppüritusel, mis toimub 8. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles