Rakveres tonni jagu kütust varastanud isikud tegutsesid ilmselt grupis (1)

Kevin Volter
Copy
Öö varjus varastatakse veokite ja sõiduautode kütusepaakidest bensiini ja diislikütust. Tegevus pildil on lavastatud.
 
Öö varjus varastatakse veokite ja sõiduautode kütusepaakidest bensiini ja diislikütust. Tegevus pildil on lavastatud.  Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalal varastati Rakveres Rägavere teel ühe ettevõtte territooriumil seisnud veoautodest tuhat liitrit kütust. Sellise suure koguse vargus pole teps mitte tavapärane, arvestades, et tegu tehti sisuliselt keset linna.

Eelmisel aastal pandi maakonnas toime umbes 40 kütusevargust. Rakvere politseijaoskonna menetlusgrupi juht Key Paju tõdes, et kevad ja suvi on aeg, mil kütusevargused sagenevad. "​Siis liigub ehitusobjektidel ja põldudel rohkem rasketehnikat, kust hõlpsalt hinnalist kraami kätte saab," rääkis Paju. "Lääne-Virumaal on sel aastal registreeritud üks kütusevarguse juhtum ja selle juhtunu osas on alustatud kriminaalmenetlust. Kuna varaste saak oli suur, siis võib väita, et tegutseti grupis."

Üldiselt kipuvad vargad kütust näppama eelkõige valveta ning lihtsalt ligipääsetavatest paikadest ja masinatest. Ehk mida vähem takistusi, seda tõenäolisem on tegu ilma segamata toime panna. "Näiteks on läbi aegade langenud varaste ohvriteks ehitusobjektidel ja karjäärides omapäi seisvad masinad, parklates olevad veoautod ning põldudel ootavad traktorid. Paraku on kütusevarguse puhul keeruline kleepuvate sõrmede omanikke tuvastada ja teo toime panijaid kinni nabida, kui ei ole tunnistajaid ega kaameraid," kõneles politseinik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles