Rimi kauplustes müüakse Eesti piima

, Rimi formaadidirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrija Lilleoja.
Andrija Lilleoja. Foto: Elmo Riig / Sakala
Samal teemal 6. veebruaril Virumaa Teatajas Roman Kusma artikkel "Eriti kriisi ajal eelista eestimaist!"

Oleme Roman Kusmaga ühel meelel, et praeguses olukorras, kus Eesti majandusel ei ole kõige paremad ajad, on oluline eelistada eestimaist.


Küll aga on kirjutaja eksiarvamusel selles, nagu müüks Rimi Leedu päritolu piima ja tekitaks sellega ebaausat hinnakonkurentsi.

Odavama hinnaklassi piimade näol on tegemist eelkõige kauplusekettide omatoodetega (ingl k private label), mis tellitakse suurtootjatelt spetsiaalselt vaid oma kauplustes müümiseks.

Omatoodete müügi eesmärk ei ole niivõrd suur kasu, vaid soov püsida konkurentsivõimeline ning nende soodsam hind tuleneb sellest, et müümiseks ei kulutata raha reklaamile ega panustata pakendisse ja kujundusse samaväärselt tavapäraste bränditoodetega.

Rimi omatootena Alpenrose kaubamärgi all müüdavad soodsad piimatooted on valmistanud eestimaisele kapitalile tuginev Tere AS kodumaisest toorainest.

Lisaks lihtsalt kodumaise kauba eelistamisele on sealjuures väga oluline ka toiduohutus ja toidu kvaliteet. Kuigi Rimi oma­tooteid valmistatakse üle kogu Baltikumi, siis kergesti riknevate omatoodete (piim) tootjad valib Rimi võimaluse korral alati igale riigile kodumaised.

Nii jõuavad piimatooted kliendini maksimaalselt värskena ning pikema säilivusajaga. Samuti väheneb sellega seoses risk, et toote kvaliteet saab transpordi käigus kannatada. Tahame pakkuda oma kliendile parimat kvaliteeti ja kohaliku tootja puhul on meil lihtsam veenduda, et ettevõttes on tagatud kvaliteet ja toiduohutus nõutud tasemel. Sama praktikat kasutatakse ka Lätis ja Leedus, kus piimatooted on valdavalt valmistatud just nende enda kodumaal.

Maag Piima­tööstuse, sealhulgas ka Farmi kaubamärgi too­dangut turustame oma ketis ju­ba pikemat aega. Maag Piima­tööstuse toodetest on Rimides müügil pett, keefir, hapupiim, hapukoor, salatikaste, vanillikas­te jm. Farmi kaubamärgi piimatoodetest on Rimides müügil kee­fir ja hapukoor. Tõsi on, et pii­masortimenti Farmi piim prae­gu ei mahu.

Rimi Eesti Food kauplustes müüakse 17 sorti piima Tere, Hellus, Alma, Alpenrose ja Rimi kaubamärgi all. Rimi kauplustes moodustab kodumaisest toorainest valmistatud piimade müük 99% kogu tootegrupi müügist.

Rimi kaubavalik on reeglina üle kogu Eesti ühtlane ning otsused tootesortimendi muutmise kohta tehakse tervikuna ketist lähtuvalt. Siiski on kohalikel poodidel võimalik otsustada min­gi kaubamärgiga toote tellimise mahu üle. See tähendab sisuliselt, et Rakvere Rimi kauplus tellib soovi korral oma poodi kõige rohkem just näiteks Farmi keefirit. Tellimuste tegemisel lähtub kauplus aga loomulikult kohaliku kliendi eelistustest. Selle kohta annab infot läbimüükide võrdlus.

Klientide arvamus ja eelistus on meie jaoks oluline, ning kuna varasemalt ei ole selline inimeste algatus meieni jõudnud, oleme nüüd väga tänulikud, et seda tehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles