Kaurikooli balletiklass esines Soomes

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kaurikooli balletiõpilaste esinemist sai hiljaaegu nautida balletigalal Rakvere teatris.
Kaurikooli balletiõpilaste esinemist sai hiljaaegu nautida balletigalal Rakvere teatris. Foto: Reti Kokk

Laupäeval Soomes toimunud Kerava tantsu- ja balletikooli kevadgalale kutsuti esinema Kaurikooli balletistuudio õpilased. Rakverlased astusid üles veerandtunnise klassikalise kavaga.

Suhted kahe balletistuudio vahel on kestnud juba aastaid – viimati esinesid Kerava noored tantsijad Rakveres möödunud sügisel, kui Rakvere teatris toimus Eesti laste balletigala. Varasemal ajal on Kerava kooli balletiõpetaja Jaana Reinikka osalenud juhendajana suvistes balletilaagrites Rakveres.

Rakvere balletilaste viimane esinemine Soomes jäi pandeemiaeelsesse aega. Balletistuudio juht Anne Nõgu sõnas, et tal on hea meel tõdeda, et varem loodud suhted on osutunud piisavalt tugevaks ja koolid on suutnud tavapärase suhtluse taastada. "Balletistuudio õpilastele on rahvusvahelisel laval esinemine, niisamuti ka rahvusvaheliste külaliste võõrustamine väga arendavaks kogemuseks," rõhutas Anne Nõgu.

Järgmine välisreis on õpilasi ees ootamas juba juulis, kui esinetakse Lätis Rakvere sõpruslinnas Cēsises toimuval suvisel linnafestivalil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles