Piirikaitsjad hankisid teadmisi kiirreageerijate käe all

Kevin Volter
Copy
Väljaõpet korraldasid Ida prefektuuri kiirreageerijad.
Väljaõpet korraldasid Ida prefektuuri kiirreageerijad. Foto: Ergo Soosaar

Kaitseliidu piirikaitse malevkonna liikmed said nädalavahetusel toimunud väljaõppenädalavahetusel väga vajaliku koolituse politsei- ja piirivalveameti Ida prefektuuri operatiivbüroolt.

Kaitseliidu piirikaitse malevkonna pealik nooremleitnant Ergo Soosaar sõnas, et väljaõpe on vajalik selleks, et piirikaitsjad saaksid vajadusel ametiabi korras toetada Ida prefektuuri tugevdatud piirivalvamisel oma jõududega.

Koolitusel keskenduti turvataktika omandamisele, mille sisuks oli isikute ja sõidukite kontroll. Instruktoriteks olid Ida prefektuuri operatiivbüroo kiirreageerijad, kellel on suur kogemus selliste situatsioonide lahendamisel ka riigipiiriäärsetel aladel.

"Täname Ida prefektuuri operatiivbüroo instruktoreid, kes toetasid seekord ja toetavad edaspidigi meie väljaõpet. Ja kuigi uusi võitlejaid liitub Kaitseliidu piirikaitse malevkonnaga järjepidevalt, on uued huvilised, kes soovivad piirikaitsesse panustada, väga teretulnud meie ridadesse. Koos on riigipiir kaitstud," kõneles Soosaar.

  • Kirde maakaitseringkond asutas 19. oktoobril 2023 Alutaguse malevas Jõhvi linnas uue eksterritoriaalse ehk maakaitseringkonnapõhise struktuuriüksuse, milleks on Kaitseliidu piirikaitse malevkond.
  • Uue malevkonna eesmärgiks on toetada Eesti piiri kaitset nii kriisiolukorras kui ka vajadusel muul ajal, valmistades inimesi ette erinevateks piirikaitseülesanneteks. 
  • Täpsema info piirikaitse malevkonna kohta leiab Viru maleva veebilehelt.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles