Jalgpalliliit tegi noomituse: Rakvere kunstmurustaadionil on olmetingimused väga askeetlikud

Kevin Volter
Copy
Rohelist soojakut peab kodumeeskond jagama kohtunikega. Peale mängu dušši võtma tuleb aga minna kas spordihoonesse või reaalkooli riietusruumi.
Rohelist soojakut peab kodumeeskond jagama kohtunikega. Peale mängu dušši võtma tuleb aga minna kas spordihoonesse või reaalkooli riietusruumi. Foto: Ain Liiva

Kujutage ette olukorda, kus hiljuti Kastani Arenal täismaja ees toimunud korvpalli esiliiga finaalis võidutsenud Kadrina Karude meeskond ja neile kaotanud tartlased peaks peale mängu minema pesema teisele poole linna. Tundub uskumatu, aga sellise olukorra ees seisab kunstmuruväljaku avamisest saati linna esindusvõistkonnaks olev JK Tarvas ja nende külalised.

Jalgpall on Rakveres huviliste arvu poolest vaieldamatult ala number üks. Meie kliimast tulenevalt peavad aga jalgpallurid poole hooajast veetma kunstmurul treenides ja mängides. Olgugi et 2007. aastal kasutusse võetud kunstmuruväljakule kerkisid alles hiljuti veega tualetid, pole sportlastel siiani võimalik väljaku ääres end puhtaks pesta. Ei ole just meeldiv istuda peale mängu higisena oma autosse või meeskonna bussi ja sõita linna teise serva.

Väljakut kasutab lugematul arvul treenijaid, lisaks peab kevadisel perioodil seal kodumänge Rakvere JK Tarvas esindusmeeskond. Tegu on II liiga ainsa tiimiga, kelle olmetingimused on sedavõrd kehvad. Isegi mõnel paar liigataset allpool mängival meeskonnal on väljaku kõrval vähemasti tiik, kuhu peale mängu sisse sumada. Rääkimata näiteks Jõgeval olevast väljakust, mis asub sisuliselt tühermaal, aga kus olmetingimused on tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles