Koondatud abivallavanema katse halduskohtu kaudu hiigelhüvitist saada lõppes kaotusega (1)

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Riina Haljasoks.
Riina Haljasoks. Foto: Andres Tohver

Eelmise aasta novembris Tapa abivallavanema ametist koondatud Riina Haljasoks sai vallalt lahkudes 8025 eurot ja 50 senti, mis piirkonna üldist jõukust arvestades oli väga suur summa. Kuid Haljasoks leidis, et talle on ülekohut tehtud, ja nõudis hüvitiseks neli korda enam.

Novembri lõpus maksti Riina Haljasoksale koondamishüvitist koos novembrikuu palga, väljavõtmata puhkusepäevade ja lühikese etteteatamise kompensatsiooniga 7252 eurot ja 87 senti. Detsembris maksis vald talle juurde 772 eurot ja 63 senti, sest koondatud abivallavanemal oli üks projektipõhine lisaülesanne, mida samuti tasustati. Kokku seega 8025 eurot ja 50 senti.

Summa, mida Riina Haljasoks Tapa vallalt soovis, oli aga 34 630 eurot ja 20 senti. Abivallavanema ametisse ennistamist ta ei nõudnud. Oma kaebusega pöördus ta 21. detsembril 2023 Tallinna halduskohtusse, kust talle teatati, et Lääne-Virumaaga tegeleb hoopis Tartu halduskohus. Tartu halduskohus võttis kaebuse menetlusse 10. jaanuaril. Haljasoksa esindas Anneli Aab advokaadibüroost Sirel ja Partnerid, omavalitsust Tapa valla jurist Margit Halop.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles