Rakvere linna kaasava eelarve ettepanekute hääletuse võitis madalseiklusrada (1)

Copy
Rakvere reaalkooli juurde valmib madalseiklusrada.
Rakvere reaalkooli juurde valmib madalseiklusrada. Foto: Marianne Loorents

Tänavuse Rakvere linna kaasava eelarve ettepanekute rahvahääletuse võitis 318 häälega idee rajada Rakvere reaalkooli kogukonnale madalseiklusrada.

Rakvere reaalkooli madalseiklusrada on plaanis ehitada koolimaja Tuleviku tänava poolsele rohealale, kus on suured puud ja piisavalt rohelust. Reaalkool oma ligi 700 õpilasega on linna suurim kool. Koordinatsiooni ja muid füüsilisi oskusi arendav seiklusrada annaks võimaluse õuevahetunde sisustada ning leiaks kasutust ainetundides. Madalseiklusrada saavad kasutada ka kõik teised linna lapsed ja lastega pered. Ohutuse tagamine (madalseiklusraja ja sõidutee vahele piirde rajamine) jääb kooli kanda.

Teise koha sai 208 häälega idee arendada Moonaküla linnaosa mänguväljakut ja kolmanda 69 häälega plaan rajada Tormi tänavale laste mänguväljak.

Linnapea Triin Varek tänas ja tunnustas kõiki kaasava eelarve protsessis osalenud rakverlasi – nii ideede esitajaid kui ka hääletajaid. "Esitatud ideed näitasid, et Rakvere linna kogukonnad on aktiivsed ja linlased hindavad kõrgelt vaba aja veetmist värskes õhus. Loodan, et need, kelle ettepanek sel korral vähem toetust leidis, ei heitu, sest järgnevatel aastatel on võimalus oma idee uuesti esitada või esitada uus ettepanek. Nii saab linnaruum igal aastal mõne vajaliku ja linlastele olulise objekti võrra rikkamaks." Ühtlasi nimetas linnapea, et praegu on paras aeg hakata mõtlema 2025. aasta kaasava eelarve raha kasutamiseks ideede esitamisele.

Rakvere tegi kaasava eelarve mahuga 30 000 eurot teist korda. Rahvahääletusel osales 577 Rakvere linna elanikku vanuses 16–77 aastat. Hääletada sai 1.–28. aprillini digitaalselt volis.ee keskkonnas.

Linnavalitsus koostöös Rakvere reaalkooliga korraldab võitnud idee teokstegemise.

Tagasi üles