Reisinäitusesari alustas teekonda Egiptusega

Copy
Raamatukogus saab veeta hetki Egiptuses.
Raamatukogus saab veeta hetki Egiptuses. Foto: Tiina Kriisa

​Kultuuririkkuse aasta puhul tutvustab Lääne-Virumaa keskraamatukogu näitusesari, milliseid maid ja kultuure on raamatukoguhoidjad avastamas käinud. Näha saab reisidelt kaasa toodud meeneid, pilte ja paigaga seotud raamatuid. Esimene väljapanek on pühendatud Egiptusele.

Sarja eestvedaja, Lääne-Virumaa keskraamatukogu raamatukoguhoidja Rita Tammetalu ütles, et raamatukogus on kogu aeg tegeldud kultuuririkkusega nii erinevatest rahvustest inimestega suheldes kui ka neid meie kultuuri sisse elamisel toetades ja juhendades, sestap tegi esialgu nõutuks, missugusest kandist veel kultuuririkkust käsitleda.

«Oleme andnud endast päris palju selle jaoks. Eelmisel aastal oli põhjalik projekt, mille käigus tutvustati ukraina naisi eesti kultuuriga, keelekohvik toimib. Igapäevane töö on selline, et seitsmest erinevast rahvusest inimesi sai abistatud ja omavahel tuttavaks tehtud. Pakistani lastel oleme aidanud koolitöid teha, egiptuse poisile parima eesti keele õpiku leida,» tõi raamatukoguhoidja mõne näite.

Tagasi üles