Suurõppusele Kevadtorm koguneb ligi 14 000 sõdurit

Copy
Kaitseväe õppusel Kevadtorm osaleb ligi 14 000 sõdurit Eestist ja liitlasriikidest. 
Kaitseväe õppusel Kevadtorm osaleb ligi 14 000 sõdurit Eestist ja liitlasriikidest. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval algaval õppusel harjutavad diviis ja liitlased kaitseoperatsioone, kaasates ka teisi väeliike ning väejuhatusi. Kaitseväe peastaabi teatel on peamisteks õppivateks üksusteks 2. jalaväebrigaad ning lääne maakaitseringkond.

Õppus Kevadtorm toimub 6.–17. maini peamiselt Pärnu-, Lääne-, Saare-, Hiiu- ning Viljandimaal Mulgi vallas. Samas on vahetult õppuse eel, selle ajal ja järel kindlasti märgata suuremat kaitseväe ja liitlasüksuste liikumist ning tegevust Eesti eri paigus.

Sel aastal harjutatakse Kevadtormil esimest korda elanikkonnale ohuteavituse edastamist koostöös päästeameti ja häirekeskusega. Selle harjutuse tarvis on kaitsevägi, päästeamet ja häirekeskus teinud põhjalikku koostööd, et ohust teavitamine toimuks automaatselt, kiiresti ning kõik pooled oskaks vajalikke teavitussüsteeme kasutada. Õppuse käigus edastatavad sõnumid puudutavad liikluskorralduse muudatusi või sireenide kasutamist – viimastele reageerima ei pea.

Õppusel osalejad teevad omalt poolt kõik, et vältida taristu kahjustamist. Paraku pole alati võimalik kahjustusi täielikult ennetada või välistada. Kui kellegi omand on õnnetu juhuse tõttu saanud kannatada, siis palub kaitsevägi kahjud fikseerida ning võtta ühendust õppuse tsiviil-sõjalise koostöö meeskonnaga aadressil kevadtorm@mil.ee või telefonil 5745 0884.

Lisaks harjutab kaitsevägi Kevadtormil koos päästeametiga inimeste evakueerimist ohutsoonist. Evakuatsiooniharjutus korraldatakse Kilingi-Nõmmel 14. mail ning selles osalevad rollimängijad.

Tagasi üles