Jäätmekeskuse põleng võis alguse saada akust või kemikaalide omavahelisest reageerimisest

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Laupäeval kella 17.30 paiku alanud tulekahju kustutamine kestis pühapäeva õhtul kella üheksani. Kustutustöödega oli hõivatud kogu Lääne-Virumaa päästeressurss.
Laupäeval kella 17.30 paiku alanud tulekahju kustutamine kestis pühapäeva õhtul kella üheksani. Kustutustöödega oli hõivatud kogu Lääne-Virumaa päästeressurss. Foto: Marianne Loorents

Möödunud laupäeval joosti Lääne-Virumaa jäätmekeskusele tormi ja kohati ulatusid järjekorrad pea 300 meetri kaugusele jääva maanteeni välja. Jäätmekeskuse töötajate sõnul oli kõigil väga kiire ja keegi ei osanud halba aimata. Poole kuue paiku õhtul süttis aga segaolmejäätmete kuhil ja tunni möödudes olid tuld kustutamas päästjad üle kogu Lääne-Virumaa.

Lääne-Virumaa jäätmekeskuse tegevjuht Priit Raamat ütles, et viimased päästjad lahkusid territooriumilt pühapäeval kella 21 paiku. "Suurem tuli oli pühapäeva lõunaks tegelikult kustutatud ja seejärel toimus üksikute kollete otsimine. Päästjad käisid ala veel üle kontrollimas esmaspäeva hommikul," rääkis ta.

Põlengu tekkepõhjuste üle arutades ütles Raamat, et väga palju variante pole. Nimelt on jäätmekeskuse töötajad täheldanud tendentsi, et kliendid sokutavad puuokste vahele muud prügi ja samamoodi visatakse segaolmejäätmete hulka nii elektroonilisi seadmeid kui ka ohtlikke aineid. "Suuresti on laual kaks varianti. Kas põleng sai alguse kustutamata tuhast või hakkas reageerima mõni kemikaal. Näiteks diivanipuru peale sattunud aku võiks olla midagi sellist, mis muidu võrdlemisi märja segaolmeprügi võiks süüdata," kõneles tegevjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles