200 km/h Politsei eest põgenenud juht andis end lõpuks ise üles

Kevin Volter
Copy
Juht ja alaealised kaasreisijad panid metsa poole ajama, kuid saadi hiljem kätte.
Juht ja alaealised kaasreisijad panid metsa poole ajama, kuid saadi hiljem kätte. Foto: Ida prefektuur

Möödunud laupäeva õhtul sai politsei mureliku teate, et Toila alevikus Oru pargis sõidab ringi sõiduauto. Politseinikud reageerisid väljakutsele ja hakkasid Toila poole sõitma, kui neile tuli Kõrve–Toila teel 90 km/h alas vastu Audi kiirusega pea 200 km/h.

Sõidukijuht otsustas aga politseinike peatumismärguannet eirata ning sõitis eest ära. Audi juht peatas sõiduki lõpuks Kõrve–Toila tee ja Tallinna–Narva maantee ristmikul vastassuunavööndis.

Kui politseinikud eemal peatunud auto juurde jõudsid, olid kõik sõidukis olnud inimesed metsa jooksnud. Seejärel hakkasid politseinikud autos viibinud inimesi suurte jõududega otsima. Lõpuks andsid sõidukis olnud neli alaealist kaasreisijat endast ise märku ja politseiametnikud said nad metsast kätte. Pärast ütluste võtmist anti noored üle nende vanematele. Juhi ja kaasreisijate maha jäetud Audi võttis politsei hoiule.

Sõiduki juurest põgenenud juhti politsei aga esiti ei leidnud, kuid järgmise päeva hommikul otsustas roolis olnud noormees oma südametunnistust kergendada ja ilmus ise jaoskonda. Audit juhtinud 19-aastane noormees oli alles eelmise aasta septembris juhiloa saanud ning varasemaid liiklusrikkumisi tal ei olnud, kuid hirm vastutuse ees oli suur.

Ta kahetses oma tegu, enda sõnul jooksis ta minema, sest kartis karistust. Nüüd ootab aga noort juhti ees väga suure sõidukiiruse ületamise eest rahatrahv kuni 1200 eurot, arest kuni 30 päeva või juhtimisõiguse äravõtmine kuni kaheks aastaks.

Ülisuurel kiirusel kihutanud noormees pani väga suurde ohtu endaga autos viibinud neli alaealist ja kõik teised kaasliiklejad. Seekord jäid inimesed imekombel terveks, kuid see kihutamine oleks võinud lõppeda ka traagiliselt. Loodetavasti karistus mõjub algajale autojuhile ning pärast oma tegude eest vastutamist on ta tulevikus eeskujulik liikleja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles