"Teeme ära!" talgupäeval hariti Virumaal koduümbrust ja kogukondi

Kristian Kaiva
, ajakirjanik
Copy
Kõik Kadrina tublid talgulised lõpupildile ei jäänud, sest usinamatel jagus toimetamist kauemaks.
Kõik Kadrina tublid talgulised lõpupildile ei jäänud, sest usinamatel jagus toimetamist kauemaks. Foto: Erakogu

Eestlane ei oska ka puhkepäeval jalgu seinale visata ja nii tuldigi 4. mail kodust välja, et võtta osa järjekordsest "Teeme ära!" kampaaniast. Sel aastal oli registreeritud pisut üle 1100 talgu, millel osalema oli oodatud umbes 31 000 töökat kätepaari. Talguid saab jätkuvalt märkida talgukaardile ja neil osaleda selle nädala lõpuni.

Lääne-Virumaal on tänaseni registreeritud 83 objekti ning tööd ja tegemisi jagub igale maitsele. Sel aastal on ettevõtmise fookuses kodukandi veekogude ohutus, kuid käed saab külge panna näiteks lasteaedade ja koolide õppeaedade rajamisel või lüüa kaasa kogukonna heaolu suurendamises.

Simuna kiriku heakorratalgud peeti 1. mail ja talgulised olid õnnistatud suviselt sooja ilmaga. Talgujuht Riina Rajaste rääkis, et ilm oli imeline ning kiriku ümber ja kalmistul sai kõik vajalik tehtud. Koristati ühiselt kirikuaed, puhastati vanad hauakivid ja kalmud ning piirati põõsaid. "Rahvast tuli kokku pisut üle kahekümne ning eriti tore oli see, et talgulisi oli piltlikult öeldes 4.–84. eluaastani," ütles Rajaste ning mainis, et tegemist jagus siiski kõigile, olenemata vanusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles