Mihkel Juhkami: jalgpallihalli ehituse rahastamiseks on vaja volikogu luba

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami selgitas, miks linnavalitsus küsib jalgpallihalli ehitushanke korraldamiseks volikogult luba.
Linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami selgitas, miks linnavalitsus küsib jalgpallihalli ehitushanke korraldamiseks volikogult luba. Foto: Ain Liiva

Rakvere linna tänavuses eelarves on jalgpallihalli ehituseks olemas umbes kaks miljonit eurot, mis saadi sihtotstarbelise toetusena riigilt. Ehitus läheb aga hinnanguliselt maksma seitse-kaheksa miljonit eurot ning puuduva summa katteks peab linn võtma laenu, milleks on vaja volikogu luba.

Rakvere abilinnapea Neeme-Jaak Paap on Virumaa Teatajale mitu korda rääkinud küll jalgpallihalli ehitushanke väljakuulutamise tärminitest, kuid jätnud mainimata, et selleks on vaja ka volikogu luba. Kolmapäeval toimunud rahvakoosolekul tegi ta selle tõsiasja aga avalikuks.

Linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami selgitas, et hanke väljakuulutamiseks pole volikogult tegelikult vaja luba küsida, kuid praeguses olukorras on see mõistlik, et vältida hilisemaid arusaamatusi. "Kui lähed hankesse, mille rahaline kate on linna eelarves olemas, siis pole selle väljakuulutamiseks eraldi luba vaja," kõneles ta. "Antud olukorras tuleb aga linnal ehituse rahastamiseks laenu võtta ja selleks juba on volikogu luba vaja. Teine võimalus oleks sellises olukorras luba küsida hankevõitjaga ehituslepingu sõlmimiseks, aga linnavalitsus otsustas seda juba ennetavalt teha."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles