Rakvere Funkfest toob lavale Michael Jacksoni hitid

Copy
Rakvere Funkfestil esitavad Michael Jacksoni hitte Marta Lotta, Norman Salumäe ja Alika.
Rakvere Funkfestil esitavad Michael Jacksoni hitte Marta Lotta, Norman Salumäe ja Alika. Foto: Rosete Köhler/visuals By Roosi

Rakvere Funkfest kuulutas välja viimased artistid ja eriprojekti, milles toovad Alika, Norman Salumäe ja Marta Lotta publikuni popikoon Michael Jacksoni hitid.

20. juulil kolmandat korda toimuval Rakvere Funkfestil raputavad publikut kuumimad kodumaised artistid, kuid ei puudu ka välismaine suurnimi.

Funkfestil on läbi aastate astunud üles kõik Eesti funk-muusika tipud ja programmi värvikamaks muutmiseks on erikavasid esitanud ka teiste žanrite viljelejad. Nii tuleb tänavu üllatama Liis Lemsalu, kes koos bändiga oma repertuaari spetsiaalselt festivali tarbeks funk‘iks keerab. Rakveres astub üles ka end viimasel ajal Eesti kuumimaks funk- ja estraadigruuvi artistiks laulnud Haldi koos ansambliga Flamingo. Koosseis avaldas möödunud nädalal ka tõenäoliselt tuleva suve kuumima hiti "Meile kahele”. Haldi ja ansambel Flamingo lubavad pühkida tolmukihi ka mõnekümneaastastelt pärlitelt, et kuulajate kõrvu jõuaks põnevalt põksuvad uustöötlused kunagistest hittidest, mida on esitanud näiteks Marju Kuut, Els Himma ja Heidy Tamme.

Kui varem on Funkfesti eriprojekti raames taaselustatud näiteks Genialistide muusika, siis nüüd toovad Alika, Norman Salumäe ja Marta Lotta koos bändiga publikuni Michael Jacksoni suurimad hitid. Popikuningaks tituleeritud Jacksonit peetakse üheks 20. sajandi silmapaistvaimaks kultuuritegelaseks, tema surmast möödub sel suvel 15 aastat. 

Veel ühe armastatud Eesti ansamblina on juba välja kuulutatud Arg Part, kes eestikeelset funk-rokki viljeleb. Arg Part on oma energiast pakatavate laividega esinenud Funkfesti rahvale varemgi ja rahva tungival soovil teeb seda taas.

Seekordse välisartistina tuleb publikut hullutama täielik skeene tippduo Knower Ameerika ühendriikidest. Knower koosneb kahekordsest Grammy nominendist Louis Cole‘ist ja Genevieve Artadist. Rakveres astub Knower lavale viieliikmelises koosseisus. Rakvere Funkfesti peaprodutsendi Mihkel Mäekalle sõnul on Knoweri muusika kindlasti selline, mis on parimas mõttes oma ajast ees. "Nende uus album on üks põnevamaid funk-jazz-projekte eelmisest aastast üldse ning Rakvere Funkfestile toovad sellised maailmatipud vägeva sõu, jõhkrad gruuvid ja värske lähenemise funk‘ile," rääkis Mäekalle.

Varem on duo tuuritanud näiteks koos Red Hot Chili Peppersi ja Thundercatiga, eraldi on tehtud koostööd Jacob Collieri, Snarky Puppy ja teistega.

"Suudlemise tujuga" end rahva südamesse laulnud ansambel The Teps käis äsja salvestamas oma värsket live-albumit, Rakvere Funkfestil saab bändi kuulata. Tegemist on alternatiivsemat funk‘i suunitlusega poppi viljeleva ja elujaatava kodumaise ansambliga.

Tagasi üles