Repliik: Kas laadal oled juba käinud?

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Ain Liiva

Oled sel hooajal juba laadale jõudnud? Mina veel ei ole. Lapsena oli laat ikka suursündmus, mida sai pikalt oodata. Mäletan, kui emaga sai sõita Türile lillelaadale, süüa laadajäätist ja juua limonaadi.

Ema ostis kokku igasugu kraami, mida mujalt ei saanud – või siis oli laadahind ikka laadahind, hulga soodsam. Õhtuks oli väsimus korralik, aga mälestused ilusad.

Nüüdki tekib iga laadahooaja alguses vanast nostalgiast väike elevus. Mõnus on kõndida ja uudistada. Aga mingit erilist laadakogemust viimastest aastatest ei meenu ja veidi hakkab see mõnus laadaelevuski aja jooksul tuhmuma. Põhiliselt hakkab kinnistuma teadmine, et kui just laadaleminekuks pikemat aega raha ei kogu, ega sealt osta niikuinii midagi ei jaksa.

Lastele ehk miskit magusat ja ongi. Rohkem selline jalutuskäik ja pigem nagu näituse külastamine. Et näe, kaupa on nii- ja naasugust, aga hammas peale ei hakka. Poest sooduka ajal või internetist tellides saab soodsamalt. Kahju veidi, aga noh, mis teha.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles