Rakkelanna võttis Portugalis toimunud ultramaratonil vägeva võidu

Kevin Volter
Copy
Eestlannad Greete Steinburg ja Maaris Meier hõivasid poodiumi kaks kõrgemat astet.
Eestlannad Greete Steinburg ja Maaris Meier hõivasid poodiumi kaks kõrgemat astet. Foto: Bairrada150

Portugalis peetud ultramaratonil Bairrada150 pälvis Rakke rattur Greete Steinburg (Škoda We Love Cycling) esikoha. Eestlannade kaksikvõidu kindlustas Maaris Meier.

Steinburgil kulus 4350 tõusumeetriga 154-kilomeetrise distantsi läbimiseks üheksa tundi, kümme minutit ja 56 sekundit, Meieril aga üheksa tundi, 44 minutit ja 46 sekundit. Eestlannade järel sai kolmanda koha Iris Eanes (11.24.29).

"Kuna ma eelmisel aastal Portugali ei jõudnud, siis oli sel aastal mõte taas tulla. Ajaliselt klappis just see mai algus ja sain tuleku muude asjaajamistega ühendada," rääkis Steinburg jalgratturite liidu pressiteenistuse vahendusel. "Kui Maaris jagas mõned nädalad tagasi infot sellest üritusest, mõtlesin, et miks mitte ise samuti sõita, kui juba siin olen. See on hea võimalus näha siinset loodust ja vaateid, sest üksinda nii pikalt sõita ju ei tahaks."

"Tegemist oli senimaani minu pikima maastikurattavõistlusega, mille tegi eriliseks mitte ainult distants, vaid ka see, et ise tuli tegelda navigeerimisega ehk rada ei olnud tähistatud, vaid korraldaja saatis raja faili paar päeva varem ja selle faili järgi tuli sõita," jätkas Steinburg.

"Startisin suhteliselt tagant ja läks päris palju aega, et eesmistele lähemale saada. Võtsin enda tempoga ja tundsin ennast suhteliselt hästi. Esimese tõusu alguses sain Maarise kätte ja jätkasin oma sõitu. Esimest osa enam-vähem teadsin, kuna see läks nii-öelda kodumäe ehk Caramulo otsa. Ülejäänud rajast teadsin vaid mõnda osa."

"Tõusud sõitsin tempokamalt, laskumistel võtsin pigem rahulikult. Joogipunktides, mida oli viis tükki, jäin seisma, et pudelit täita ning veidi süüa. Raja lugemisega läks suhteliselt hästi, vaid mõned korrad eksisin pöördega ning pidin veidi tagasi minema," ütles Steinburg. "Kokkuvõttes oli väga tore päev ilusas Portugali looduses. Ilmaga vedas samuti, kuna ei olnud liiga palav ega ka külm. Samuti ei saanud vihma. Kohati oli rada küll eelneva nädala vihmast mudane, aga ei midagi hullu. Oma sõiduga jäin rahule, sest sain terve sõidu sõita hea enesetundega. Sõin-jõin piisavalt, et selline pikk päev sadulas positiivse emotsiooniga lõpetada."

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles