Kunstnikud peegeldavad eesti ja hispaania muinasjutte

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Piret Mildeberg «Rocinante». Segatehnika, 2024.
Piret Mildeberg «Rocinante». Segatehnika, 2024. Foto: Piret Mildeberg

​Tallinnas Eesti lastekirjanduse keskuses avatud Eesti ja Hispaania illustraatorite ühisnäitusel «Peegeldused», mis on osa kultuurifestivali Iberofest programmist, saab vaadata 15 eesti ja 10 hispaania kunstniku illustratsioone muinasjuttudele. Näitusel osalevad teostega läänevirulased Jüri Mildeberg ja Piret Mildeberg.

Lastekirjanduse keskuse kunstieksperdi ja kuraatori Viive Noore sõnul on näituse mõte peegeldada mõlema maa kultuuri muinasjuttude kaudu. «On jutud, mis levinud üle maailma väikeste kohalike erinevustega, aga on ka jutud, mida räägiti vaid teatud piirkondades. Eestlased püüdsid leida endale meeldivad hispaania muinasjutud ja neile pilte teha, hispaanlased tegid sama eesti muinasjuttudega,» tutvustas Noor.

Kuraatori sõnul raskendas kunstnike ülesannet juttude kättesaadavus – tuli ju piirduda vaid nendega, mis olid tõlgitud. «Lähenesime teemale veidi laiemalt ja lubatud oli ka autorijuttudele pilte teha, kui need oma olemuselt muinasjuttudega sarnanesid. Eks igaüks saab nüüd ise otsustada, kas peegeldused ka selged ja klaarid said või tulid need rohkem kõverpeeglite moodi,» rääkis Viive Noor.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles