Reaalkool pidas inspireeriva sünnipäeva

Copy
Rakvere reaalkooli direktor Martti Marksoo, kes on tegelenud jäähokiga, oli kooliperele vaatamiseks toonud hokimängija varustuse. 
Rakvere reaalkooli direktor Martti Marksoo, kes on tegelenud jäähokiga, oli kooliperele vaatamiseks toonud hokimängija varustuse. Foto: Rakvere Reaalkool

Rakvere reaalkool tähistas aprillis oma 51. sünnipäeva inspireerivate kohtumistega ning toimus RRK esimene siseolümpia.

Kooli aatriumis avati näitus "RRK sportlik meeskond", kus on välja pandud õpetajate ja kooli juhtkonna kuld-, hõbe- ja pronksmedalid, karikad, diplomid ning  meened. Direktor Martti Marksoo, kes on tegelenud jäähokiga, tõi kooliperele vaatamiseks hokimängija varustuse. 

Kooli peakoridoris avati näitus talve- ja suveolümpiamängudest. Iga klass sai loosi teel olümpiamängud, kus eestlased on osalenud, ning valmistas teemakohase plakati. Näitust saab vaatama tulla kuni kooliaasta lõpuni. 

Rakvere reaalkooli huvijuht Sirli Vahula rääkis, et kooli sünnipäevanädala avapäeval tunnustati hoolivaid klassikaaslasi ning KiVa (Kiusamisvaba Kool) tiimi eestvedamisel räägiti õpilastele lähenevate olümpiamängude raames spordis kasutatavast terminist "aus mäng" (fair play). Iga päev rääkisid oma sporditegemistest õpetajad ja juhtkonna liikmed. Õpetajad Liivo Raudver, Mikk Joorits, Helle Tuhkla, Kadri Marksoo, Kadi Inno, sotsiaalpedagoog Annela Floren, õppejuht Kadri Vahula ning direktor Martti Marksoo meenutasid ägedamaid võistlusi, kirjeldasid oma spordiala võlu ja valu. "Loodame, et inspireerivad lood panevad RRK õpilasi veel enam oma unistustesse uskuma ning ka selle nimel vaeva nägema," ütles Sirli Vahula. 

Sünnipäevanädalal külastasid kooli RRG vilistlane Rain Leenpalu ja RRK lastevanemad Moonika Pilli, Liis Ude ning Kert Karus. Toimus 18 loengut. Tutvustati motosporti, jalgpall, pikamaajooksu, karated ja selgitati, milliseid teadmisi ja oskusi ühe või teise spordialaga tegelemiseks vaja läheb, kuidas ületada raskused ning saavutada endale seatud eesmärgid. "Isiklike lugude jagamine loob mõistmist, empaatiat ning aitab kaasa sallivuse kasvamisele meie ühiskonnas," märkis huvijuht.

Sünnipäevanädala üks teemasid oli ka RRK siseolümpia. "See ei olnud mitte tavaline, vaid üsna erinev ning põnevate tegemistega. Toimus spordivahendite memoriin, rahatarkuse teadmiste viktoriin ning pinksipalli põrgatamise võistlus. Oma oskused panid proovile nii õpilased kui ka õpetajad," jutustas Sirli Vahula.

"RRK traditsioonilisel kevadkontserdil kõlasid kooli aulas kaunid lauluhääled, tuttavad viisid, toredad luuletused ning lavalaudadel tatsusid tantsujalad ja veeresid punaste pallid. Koos tegutsedes on võimalik midagi suurt saavutada. RRK-s on liikuv, sportlik, sõnaosav ning musikaalne koolipere," kõneles huvijuht ja lisas, et koolimaja koridorides on tunda kevade hõngu ning varsti jõuab koolipere juurde ka maskott Ruufus.

Tagasi üles