Rakvere linnavolikogu jättis lasteaedade ühendamise otsuse kohta esitatud vaide läbi vaatamata

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnavolikogu istung 15. mail linnavalitsuse valges saalis.
Rakvere linnavolikogu istung 15. mail linnavalitsuse valges saalis. Foto: Siim Mihailov

Rakvere Triinu lasteaia hoolekogu esimees Anti Palmi esitas Rakvere linnavolikogule vaide 20. märtsil tehtud otsuse kohta. Nimelt leidis Palmi muu hulgas, et Rakvere lasteaedade liitmise menetlemise käigus on rikutud hea halduse tava, otsustusprotsessis on oluliselt rikutud protseduurireegleid, menetluse käigus on käitutud läbipaistmatult ning üksikisikute subjektiivsete arvamuste alusel.

Linnavolikogu esimehe Mihkel Juhkami sõnul tekkis üsna tavatu protseduur, sest vaide korral peaks vaide üle vaatama linnavalitsusest kõrgem organ, aga sellist pole olemas. "Tavaliselt on sellistes olukordades pöördutud halduskohtu poole. Linnavalitsusel on taoliste vaiete menetlemise osas arvestatav kogemus ja momendil leidis linnavalitsus, et esitatud dokumendipaketti ei saa vaideks pidada, kuna Triinu lasteaia hoolekogu esimehel pole vaide esitamise õigust. Ma ei tea, miks Palmi oma ametkondlikku või ühiskondlikku rolli rõhutas, kuid vaide peab esitama füüsiline või juriidiline isik, kelle õiguseid riivati."

Linnavolinik Laila Talunik soovis täpsustava küsimusega juriidilises rägastikus selgust luua ja tuli välja, et Palmil oleks tulnud vaie esitada lapsevanemana. "Kui esined organi nimel, siis peaks esitatud dokumentides olema ka organi otsus. Linnavolikogule esitatud vaides sellist otsust polnud," märkis Juhkami.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles