Rakvere linnavalitsus plaanib Ausambamäe pargi rajada tõmbekeskuseks

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Linnavalitsus plaanib Lai 34 pargile anda uue näo, mis üllatab mitmekülgsuse ja võimaluste rohkusega.
Linnavalitsus plaanib Lai 34 pargile anda uue näo, mis üllatab mitmekülgsuse ja võimaluste rohkusega. Foto: Maaamet

Linnavalitsus plaanib projektirahaga alustada Lai 34 pargiala ehitust. Tööd on kavas ette võtta etapi kaupa. Esimeses järgus soovitakse projektile saada 138 000 eurot toetust, ise tuleks välja käia 62 000 eurot. Linnavolikogu andis ideele oma heakskiidu. Pargi täiendamine läheb eelduslikult maksma pea 600 000 eurot.

Linnaaednik Kärt-Mari Paju sõnul oleks pargi korraga valmis ehitamine suur amps, aga oluline oleks kõigepealt baas rajada. "Haljastus paika, sest puud kasvavad kaua. Teedestruktuur paika, kasvõi nii, et aluspõhjad oleksid korralikult tehtud. Kinnilöödud killustiku peal on võimalik ka kontsakingadega käia. Ei pea ilmtingimata betoonkatet kasutama. Me saame mingitest kohtadest natuke kokku hoida või teha töid järgmistes etappides," rääkis ta.

Linnavolinik Laila Talunik tundis muret just teekatete pärast, sest Vallimäel mindi projekteerimisel teekatte valikuga alt ja seal on näiteks ratastooliga kohati väga keeruline liikuda. Linnaaednik ütles, et sellist lahendust Laia tänava parki kindlasti ei tule ja seda on mitmel korral ka projekteerijale toonitatud.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles