Tapa valda võib kerkida hiiglaslik päikesepark

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tulevase Sunly päikesepargi alad Põdrangu külas.
Tulevase Sunly päikesepargi alad Põdrangu külas. Foto: Tapa vald

Kui tavaliselt on Eestisse rajatavad päikesepargid väikesed, kattes sageli vaid üheainsa maja või tootmishoone katuse, siis Tapa valda Põdrangu külla soovib Sunly AS rajada päikesepargi, mis laiuks ligi 100 hektaril ning mille tootmisvõimsus oleks 75 megavatti.

Sunly AS esitas Tapa vallavalitsusele projekteerimistingimuste taotluse käesoleva aasta 10. aprillil. Päikesepark kerkiks Põdrangu külla Lubjaahju, Oinamurru, Põdralauda, Tomingamurru, Tomingaaugu, Erkmaa ja Kivimurru kinnistule, mis kuuluvad OÜ-le Taimistu.

"Tapa valda kavandatava päikesepargi projekt on alles algusfaasis. Täpsem suurus ja investeeringumaht selgub aasta teises pooles. Tegu on osaga laiemast projektist, mis hõlmab nii Tapat kui naabervaldasid ning on kooskõlas riigi poolt seatud taastuvenergia eesmärkidega puhta elektri tootmiseks," rääkis Sunly kommunikatsioonijuht Anna Lindpere.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles