Turbatolm tekitas ärevust

Merly Raudla
Copy
Lõkkest süttinud kulu Tapal.
Lõkkest süttinud kulu Tapal. Foto: Päästeamet

Möödunud nädala lõpul tuli päästjatel tegeleda kulupõlenguga. Selgus, et pühapäeval Pikaristi külas nähtud must suits metsa kohal oli hoopis turbatolm.

Pühapäeval kell 11.16 teatati mustast suitsust metsa kohal Viru-Nigula vallas Pikaristi külas. Päästjad tegid selgeks, et tegemist oli turbatolmuga ning põlenguohtu ei olnud.

Samal päeval kell 11.07 sõitsid päästjad Tapa valda Naistevälja külla, kus lõkkest oli süttinud kulu. Päästjad kustutasid kulupõlengu ja tegid lõkkemeistrile lõkkeohutuse kohta selgitustööd.

Keskkonnaagentuuri teatel valitseb üle Eesti suur tuleoht. Päästjad paluvad olla kuivas looduses lahtise tule ja mootorsõidukitega äärmiselt ettevaatlik. Loodus võib süttida väiksemastki sädemest, ka maha visatud suitsukonist. Lõkke tegemise võiks edasi lükata ohutumale ajale. Suitsu ja tuld märgates asu kustutama, ja kui tunned, et vajad abi, helista 112. Kasuta kustutamisel kimbuks seatud suuri puuoksi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles