KURB LUGU Vinnis jäi auto alla kohalike elanike armastatud tait

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tait jäi Vinni tiikide juures auto alla laupäeva hommikul.
Tait jäi Vinni tiikide juures auto alla laupäeva hommikul. Foto: Leili Winter

Vinni tiikide juures hukkus laupäeva hommikul ilmselt auto rataste all tait ehk tiigikana, keda kohalikud elanikud pidasid lausa vaatamisväärsuseks ja tundsid uhkust, et see suhteliselt vähe levinud suleline oli endale pesitsuspaigaks valinud just nende aleviku. 

Tait ehk tiigikana kuulub ruiklaste hulka ja oma käitumiselt meenutab ta pigem rukkirääku kui kana – jookseb kiiresti ja häälitseb valjult, kuid on osav peituja ning satub inimeste silma alla harva. Tema rohekaskollased suured jalad meenutavad aga kana jalgu, samas elupaigaks on taitadel väikeste veekogude kaldad.

​Vinni elanikud on teadlikud, et tait neil pesitseb ja tänavu kevadel on nähtud mitmel korral ka tema tibusid. Paraku pesitseb Vinni tait tiikidel, mis asuvad mõlemal pool elava liiklusega Vinni–Mõdriku teed ja nii vanalinnud kui ka tibud kipuvad seal autoteed ületama või ajavad omi linnuasju teepeenardel. Piirkonna autoomanikud sõidavad tiikide vahel ettevaatlikult, aga kahjuks juhtus laupäeva hommikul ikka õnnetus.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles