Lemmiklooma ootab palavas autos piinarikas surm

Copy
Koer autoaknal. Foto on illustratiivne.
 
Koer autoaknal. Foto on illustratiivne.  Foto: Mihkel Maripuu

Kuumad ilmad kujutavad ka lemmikutele tõsist ohtu. Veendu, et loom saaks piisavalt vett ja varjuda.

Põllumajandus- ja toiduameti loomatervise ja -heaolu osakonna peaspetsialisti Carol Laurimaa sõnul kaasnevad kuumade ilmadega ohud, millega võivad meie lemmikud silmitsi seista. "Soojade ilmadega on kõigil kindlasti soov ringi reisida, sealhulgas koos lemmikloomaga. Siiski on oluline olla vastutustundlik loomaomanik ning viia end kurssi kaasnevate ohtudega," ütles Laurimaa.

Tavapäraselt soojemad ilmad on ohuks nii inimestele kui ka loomadele. Laurimaa sõnul on oluline jälgida, et loomadel oleks pidev ligipääs puhtale joogiveele ning võimalus päikese eest varjuda. Kui on tarvis ette võtta autosõit, siis on tähtis, et lemmik ei jääks sooja ilmaga seisvasse autosse, kuna autos olev temperatuur võib kõigest minutitega muutuda loomale eluohtlikuks.

Ka veidi praokil olevad aknad ei aita autos temperatuuri hoida niivõrd madalal, et see lemmikloomale ohtu ei kujutaks. "Sellistes olukordades on parim, kui keegi jääb loomaga autosse, kus jahutab konditsioneer. Juhul kui on tarvis näiteks poes käia, siis võiks üks pereliige koera jalutada, kui teine poes käib. Juhul kui selliseid võimalusi ei ole, siis jäta lemmikloom koju," jagas Laurimaa näpunäiteid.

Tagasi üles