Rakvere jätkab tänavanimede muutmise lainel

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kastani puiestee kastanite eluring oli tänavuseks kevadeks sealmaal, et ohtlikuks muutunud puud otsustati maha saagida ja tänavale uus nägu anda.
Kastani puiestee kastanite eluring oli tänavuseks kevadeks sealmaal, et ohtlikuks muutunud puud otsustati maha saagida ja tänavale uus nägu anda. Foto: Marianne Loorents

Läinud kolmapäeval anti Rakvere linnavolikogus nimi ühele tänavale ja platsile ning kahe tänava puhul alustati nime muutmise protseduuriga. Uut nime hakatakse otsima Kastani puiesteele ja Võimla tänavale. Linnavalitsusse saavad ettepanekuid esitada kõik, kes seda soovivad, hoolimata esitaja elukohast.

Pikk tn 22, kus asub Edith Kotka-Nymani kuju, sai nime Sigtuna plats. Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami ütles, et nime muutmisest antakse kindlasti ka sõpruslinnale Sigtunale teada.

Turu kaubamaja, Turutare ja bussijaama taga kulgevale promenaadile pandi nimeks Promenaadi tänav. Rakvere abilinnapea Kert Karuse sõnul ei laekunud eelnõu projektile mitte ühtegi vastuväidet ja pika protsessi saab nüüd lõpetatuks lugeda. Lisaks väljendas Karus heameelt, et nimepaneku protsessis osales rohkelt linlasi, kes erinevaid nimevariante välja pakkusid.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles