Rakveres Ukraina lapsi õpetavad koolid lähevad järjest üle eestikeelsele õppele

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee.
Rakvere abilinnapea Laur Kaljuvee. Foto: Siim Mihailov

Rakvere linnavolikogu otsustas läinud kolmapäeval, et lisaks 1. ja 2. klassidele hakatakse Ukraina lapsi eesti keeles õpetama 3. ja 4. klassides. 5.–9. klassid jätkavad vähemasti järgmisel aastal veel ukrainakeelse õppega, sest neis leidub palju hariduslike erivajadustega noori.

Ukraina sõja puhkemise järel olid riik ning haridus- ja teadusministeeriumi seisukohal, et sõjapõgenikest lapsed tuleb võimalikult kiiresti kaasata Eesti haridussüsteemi. 2022. aastal avati Rakvere munitsipaalkoolides ukrainakeelsed liitklassid, kuhu õnnestus paariks kevadkuuks paigutada kõik Ukrainast tulnud lapsed. Kuna sõjapõgenike juurdevool ei peatunud, avati järgneval õppeaastal juba neli ukrainakeelset klassi.

Tänavusel õppeaastal ei avatud ukrainakeelset 1. klassi, sest paljudel lastel oli olemas eestikeelse lasteaia kogemus ja nad suunati eestikeelsetesse klassidesse, kuhu anti ka juurde täiendavat personali. Kuna üsna suur hulk sõjapõgenikest jätkab elu Eestis, soovis Rakvere linnavalitsus teha järgneva sammu, et Ukraina noori paremini ühiskonda integreerida.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles