Rakvere ametikooli noormees tegi automehaanikute võistlusel platsi puhtaks

Merly Raudla
Copy
Rakvere ametikooli õpilane Kristjan Sula võitis esikoha.
Rakvere ametikooli õpilane Kristjan Sula võitis esikoha. Foto: Erakogu

Automehaanikuametit populariseeriva võistluse Eesti vooru võitis Kristjan Sula Rakvere ametikoolist. Võistluse korraldaja, Kesk- ja Ida-Euroopa üks suuremaid sõidukite varuosade importijaid Inter Cars saadab Eesti noore talendi Leetu jõuproovi "Young Car Mechanic 2024" rahvusvahelisse finaali.

"Noore automehaaniku võistluse eesmärk on populariseerida just seda elukutset ning näidata läbi võistluse ametit teise nurga alt," sõnas noore automehaaniku võistluse korraldaja Jekaterina Starostina. Hinnatud mehaaniku töö ei piirdu tema sõnul tänapäeval ainult töökojas askeldamisega – lisaks osavatele kätele on vaja laia silmaringi ja nutikust.

Võistluse esimeses voorus, mis toimus internetikeskkonnas, osales 195 õpilast Eesti 11 kutsekoolist. Kõige rohkem osalejaid oli Rakvere ametikoolist – 41 õpilast. Valgamaa kutseõppekeskus oli 40 õpilasega osalejate arvult teine.

Lisaks õpilaste suurele huvile tunnevad aina enam huvi võistluse vastu varuosade tootjad ja tarnijad. Sel aastal osales finaalis praktilise ülesandega NRF, mis on tuntud jahutuslahenduste poolest. "Inter Cars teeb varuosatööstuses koostööd parimate brändidega. Ettevõte on ligi kolm aastakümmet töötanud käsikäes noorte mehaanikutega, kes ilmutavad tohutut potentsiaali. Meiepoolne toetus noore automehaaniku võistlusele näitab, et me hindame samu väärtusi ja panustame noorte mehaanikahuviliste haridusvõimalustesse," sõnas Łukasz Piątek, NRF-i müügidirektor.

Finaali praktiliste ülesannete hulgas olid näiteks moodsates sõidukites kasutusel olevate juhiabisüsteemide (ADAS) teadmiste testimine, klapikaane tihendi või väntvõlli õlitihendite vahetamine, mehhatroonikaploki vigade tuvastus ja remont ning mitu muud keerukat ülesannet.

Eesti rahvuslik finaal peeti Tallinnas Lasnamäe mehaanikakoolis ning praktilisi ülesandeid koostasid ja jälgisid nende täitmist tuntud kaubamärkide esindajad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles