Rakvere jooksjad noppisid naabermaakonnas sületäie medaleid

Copy
Rakvere jooksja Marit Hiiemaa käis elus esimest korda Kohtla-Järvel ja võitis kohe võistluse.
Rakvere jooksja Marit Hiiemaa käis elus esimest korda Kohtla-Järvel ja võitis kohe võistluse. Foto: KRISTINA PIIRIMAA

Möödunud nädalavahetusel toimus Ida-Viru jooksusarja teine etapp, kui kilomeetreid mõõdeti esimest korda Kohtla-Järve 6,8 kilomeetri pikkusel rajal. Kohalikele sportlastele pakkusid konkurentsi Lääne-Virumaa jooksjad, kes tulid tagasi kolme medalikohaga.

Naiste klassis kerkis parimaks rakverlanna Marit Hiiemaa, kes tunnistas ajalehele Põhjarannik, et sattus tänu jooksule elus esimest korda Kohtla-Järvele. "Täiesti eksprompt sai siia tuldud. Väga hästi oli korraldatud ja tasus ära ka," ütles Hiiemaa, kes lisaks esikoha auhinnale võitis loosiga Toila spaa külastuse.


Hiiemaa sõnas, et sai Kohtla-Järvel positiivse üllatuse. "See rada oli väga hea ning ergutajad olid samuti väga toredad ja andsid lõpus indu juurde," lausus ta, tuues eriti esile Kohtla-Järve gümnaasiumi juures veoautokastis jooksjaid tuliste trummipartiidega innustanud gümnasistide duot Enton Berendseni ja Mait Mihkel Toikkat. "Vaatasin, et issand, meesterahvad on end ilusasti riide pannud ja teevad trummide taga sellist sõud. Kuna olin selleks ajaks juba järgmiste naiste eest turvalise edu saavutanud, siis sain uhkes üksinduses tulles neile lehvitada," rääkis Hiiemaa.

Horre Paap (137) tuli poiste arvestuses kolmandaks.
Horre Paap (137) tuli poiste arvestuses kolmandaks. Foto: Kristina Piirimaa

Tema sõnul oli mõnus, et finišipaiga lähedal oli pargijärv, kus sai jalad vette kasta ja jooksust taastuda.

Lisaks Hiiemaale saavutas esikoha rakverlane Rico Kruus, seda meeste 3 km distantsil ajaga 26.32. Poiste arvestuses läbis 1,8 km pikkuse ringi ajaga 5.52 Rakvere noorsportlane Horre Paap, saades kolmanda koha.

Üldvõidu noppis mõned nädalad tagasi Kadrina paisjärve jooksul finišijoone teisena ületanud Deniss Šalkauskas ajaga 22.24.

Rico Kuus oli kolmekilomeetrisel distantsil võidukas.
Rico Kuus oli kolmekilomeetrisel distantsil võidukas. Foto: Kristina Piirimaa

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles