Repliik: palju kära eimillestki (2)

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Andres Tohver.
Andres Tohver. Foto: Ain Liiva

Öeldakse, et nimi ei riku meest. Vaevalt, et nimi tänavatki rikub. Seetõttu on kummastav Rakvere linnavalitsuse soov mitut tänavanime muuta.

Kui Võimla tänaval ei ole enam võimlat ja Kastani tänaval kastaneid, kas siis peab kohe uut nime otsima hakkama? Inimesed on väljakujunenud nimedega harjunud, need asuvad ka kõikvõimalikes andmebaasides. Tänavanime muutmine toob kaasa inimeste, kirjade ja saadetiste eksirännakud. Kaasneb ka rahaline kulu.

Kui nüüd ümber nimetada veel Õllepruuli tänav, Parkali tänav, Sauna tänav ja Karja tänav, nagu üks linnavolinik ironiseeris, oleks segadust veelgi rohkem.

Äkki peaks probleemi lahendamist alustama hoopis teisest otsast ehk siis tänavad üle vaatama teedeinseneri pilguga. Kus on külmakerked, kus hoopis asfaldiaugud, kus paigast ära loksunud kanalisatsioonikaevude kaaned. Tööd oleks rohkemgi, aga arvata võib, et selline lähenemine toob linnakodanike tänu ja toetuse. Kohalikud valimised ju lähenevad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles