Muuga mõis saab üllataval moel kaks Carl Timoleon von Neffi maali

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Nõnda valmib Sergei Minini Lasnamäe korter-ateljees «Neptuni ja Amphitrite triumf».
Nõnda valmib Sergei Minini Lasnamäe korter-ateljees «Neptuni ja Amphitrite triumf». Foto: Andres Tohver

Kui Tarmo Noodla Muuga mõisa renoveerima hakkas, oli selge, et neid taieseid, mis omal ajal mõisa omanikule kunstnik Carl Timoleon von Neffile kuulusid, muuseumid ei tagasta. Abikäe ulatas kunstnik Sergei Minin, kes on maalinud hobuseid, restaureerinud ikoone, aga illustreerinud ka venekeelse «Kalevala».

70-aastane Kirovist pärit Minin on Moskva tekstiiliinstituudi kasvandik. Eestisse sattus ta esimest korda 1980. aasta olümpiamängude purjeregati ajal, kuid siis viis süda mehe mõneks ajaks Angola pealinna Luandasse. Alates üheksakümnendatest elab ja töötab ta vabakutselisena Tallinnas, kus tal on korter-stuudio.

Muuga mõisas käis Minin esimest korda 1992. või 1993. aastal, kui hoones tegutses veel põhikool. «Peasissekäik ehk paraadsissekäik oli siis suletud, sisse mindi aia poolt. See ei olnud enam selline suursugune hoone nagu varasematel aegadel,» meenutas ta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles