Valla kultuuriasutused koonduvad ühise juhtimise alla

Kevin Volter
Copy
Väike-Maarja valla kultuuriasutused koondatakse ühise juhtimise alla.
Väike-Maarja valla kultuuriasutused koondatakse ühise juhtimise alla. Foto: Picasa

Väike-Maarja vallavolikogu on vastu võtnud otsuse viia valla kultuuriasutused ühise juhtimise alla. Alates 1. juulist lõpetavad iseseisvate asutustena tegevuse Väike-Maarja seltsimaja, Rakke kultuurikeskus, Simuna rahvamaja ja Väike-Maarja muuseum. Ühendatud asutuse nimeks saab Väike-Maarja Valla Kultuur.

Vallavanem Indrek Kesküla selgitas, et ümberkorralduste eesmärk on muuta valla kultuurivaldkonna asutuste juhtimist veelgi tõhusamaks. "Kultuuriasutuste liitmine võimaldab liita nende eelarved ja lisada sellele raha ka vallavalitsuse struktuurist, kust ümberkorralduste tulemusena kaob 1. juulist kultuurispetsialisti ametikoht," sõnas vallavanem.

Ta lisas, et praegu on sobiv aeg kultuuriasutuste liitmiseks, kuna Simuna rahvamaja juhataja läks novembris pensionile ning ka Rakke kauaaegne kultuurijuht Rene Põllumaa teatas, et jääb juuni lõpus pensionile. Vallavanem tõi näite, et noortekeskused on juba pikemat aega ülevallaliselt tegutsenud ja on väga hästi toiminud. Samuti liideti hiljuti kõik valla raamatukogud ühise juhtimise alla ning aastaid on edukalt tegutsenud ka muusikakool ülevallaliste filiaalidega.

Praegu on Väike-Maarja vallas kultuuri alal kümme ametikohta, millest üks on täitmata alates 2023. aasta novembrist. Ümberkorralduste tulemusel on töökohti kaheksa. Igasse majja – Väike-Maarja seltsimajja, Simuna rahvamajja ja Rakke kultuurikeskusesse – on planeeritud täistööajaga perenaine, Rakkes jääb ametisse ka sporditöö korraldaja ning edaspidigi käib Väike-Maarja muuseumi haldamine täistöökohaga.

Lisaks neile on kavandatud uue asutuse Väike-Maarja Valla Kultuur struktuuri juhataja, kunstiline juht, 0,5 kohaga ürituste helindaja ja 0,5 kohaga dekoraator. Ka seni töötasid kultuuri- ja spordiürituste helindaja ning dekoraator kogu valla territooriumil, nende tegevust käesolev ümberkorraldus sisuliselt ei muuda. Lähiajal korraldatakse avalik konkurss, et leida uuele ühendatud asutusele juhataja.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles