Swedbank lisab sularahaautomaatidele viipefunktsiooni

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Pangaautomaat. Illustratiivne pilt. 
Pangaautomaat. Illustratiivne pilt. Foto: Konstantin Sednev

Swedbanki pangaautomaadi kasutajad saavad katsetada viipelahendust – kasutada sularahaautomaati kaarti masinasse sisestamata. Lähipäevil lisatakse viipevõimalus ka Rakvere kontori juures olevatele sularaha sisse- ja väljamakseautomaatidele.

Pangakaardiga viibates saab teha kõiki tavapäraseid toiminguid, nutiseadmega viibates võtta välja sularaha ja vaadata kontojääki. 

"Lisame masinapargile viipefunktsiooni järk-järgult," kommenteeris Swedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets. "Paari kuu jooksul lisame viipelahenduse kõikidele sularaha sisse- ja väljamakseautomaatidele. Automaatidele, mis ainult väljastavad sularaha, lisame viipefunktsiooni aasta teises pooles. Töötame selle nimel, et kõikidel masinatel oleks aasta lõpuks võimalik kasutada viipelahendust."

Viipevõimaluse kasutamiseks piisab pangakaardi või nutiseadmega paremal pool kaardilugeja juures viipeikooni läheduses viipamisest, kaarti ei pea automaati sisestama. Viibata saab kõigi pangakaartide ja nutiseadmetega, millel on viipamine aktiveeritud, olgu selleks siis pangakaart, telefon, nutikell, -sõrmus või -võtmehoidja. Pärast viipamist kuvatakse kõik võimalikud toimingud. 

Plastkaardiga viibates saab teha kõiki tavapäraseid toiminguid, nutiseadmega viibates võtta välja sularaha ja vaadata kontojääki. Kaart tuleb sisestada automaati vaid PIN-koodi vahetamiseks. 

Swedbanki automaatidest ja koostööpartnerite juurest on võimalik sularaha välja võtta ligi 1200 kohas üle Eesti.

Tagasi üles