ETTEVAATUST Netikelmid on loonud lihakombinaadile ja Aqvale libakonto, auhinnaks lubatakse 16 torti

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Sellised näevad välja libakontod ja olematud lubadused.
Sellised näevad välja libakontod ja olematud lubadused. Foto: Kuvatõmmis

Rakvere politseijaoskond annab teada, et netikelmid on Facebooki loonud RedBulli ja Rakvere lihakombinaadi libakonto, kus lubatakse võite, kui klikkida postituse juures olevale lingile. Lisaks juhib üks sotsiaalmeediakasutaja tähelepanu, et niisugune libakonto on tehtud ka Aqvale.

Politsei palub sotsiaalmeediakasutajatel pöörata tähelepanu, millal leht/konto on loodud. Ohust peaks aimu andma ka teatis, et võidu kättesaamiseks peab end registreerima eraldi lehel, mille aadress ei viita aga konkreetsele ettevõttele. Antud juhul on tegemist aadressiga, mis algab tinyurl.com. Libakontode "õnnitlused" algavad tavaliselt sõnadega "Olete juhuslikult valitud loosi võitjaks ...".

Netikelmide lubadused on kummalised või lausa koomilised – ka need peaksid tekitama ohutunde. Kui "lihakombinaadi" postituses lubatakse auhinnaks ettevõtte toodangut, siis Aqva libakonto lubab "õnnelikule võitjale" 16 torti ja 16 ööd kahele Aqva spaas. 16 ööd spaas liguneda oleks juba paras väljakutse, aga mida teha 16 tordiga? Võimalik, et libakonto looja on inspiratsiooni saanud kunagisest üliõpilaste lorilaulust "16 kannu, mis annab sulle rammu ...".

Tagasi üles