Kadrinas tähistatakse kunstidekooli 35. aastapäeva kontserdi ja näitusega

Merly Raudla
Copy
Klara Kiur mängib marimbat.
Klara Kiur mängib marimbat. Foto: Erakogu

Kadrina kunstidekoolil täitub 2024. aasta septembris 35 aastat kooli avamisest. Praegu tegutsevad koolis muusika- ja kunstiosakond.

Kuni aastani 2011 tegeleti koolis aktiivselt ka tantsuõppega. Parimatel aegadel oli koolis 10 rahvatantsurühma. Muusikaosakonnas saab õppida mitut pilli nii põhiõppes kui ka tegeleda oma huvialaga vabaõppes. Kunstiosakonnas tegutsevad noored kunstnikud vabaõppes, maalides ja joonistades endale kõige meeldivametel teemadel. Kooli õpilaste nimekirjas ligi 100 õpilast.

Kontserdil esinevad praegused õpilased, vilistlased ja õpetajad. Kontserdi kava annab hea ülevaate praegu koolis toimuvast. Rõõmu saab tunda selle üle, et pärast seitset põhiõppeaastat soovivad mitmed õpilased jätkata oma pilliõpinguid ja see on ka võimalik. Tänu sellele võib rõõmustada selle üle, et klaveri huviala õpilane Leegi Brigitte Kais on välja andnud oma CD-plaadi ja tegeleb aktiivselt omaloomingu ning ansamblimänguga. Muusika ja kunstiga tegelemine teeb õnnelikuks, ja mida rohkem õnnelikke noori, seda meeldivam maailm meid ümbritseb. Kontsert toimub reedel, 24. mail Kadrina huvikeskuse saalis.

Tagasi üles