Kadrina rallipiloot asub võitu püüdma Soome teedel

Kevin Volter
Copy
Jaspar Vaher.
Jaspar Vaher. Foto: Karl Mihkel Eller

Jaspar Vaher on sel nädalavahetusel koos kaardilugeja Timo Tanieliga võistlustules Soome lääneosas toimuval Mad-Croci rallil.

Tegu on ka Eesti meistrivõistluste arvestusse kuuluva võidukihutamisega. Võistluseelsel pressikonverentsil tituleeris intervjueerija teda Eesti Kalle Rovanperäks ning uuris, kas see paneb noormehele ka lisapingeid. "See ei mõjuta mu sooritust ning üritan lihtsalt anda endast parima," vastas Vaher. "Olen õnnega koos, et saan selle alaga tegeleda, ja proovin lihtsalt asja nautida."

Enne võistlust sai rallipaar võistlusautot ka Soome teedel testida. "Saime testis sõita veidi üle 30 kilomeetri. Üldjoontes läks test hästi, kus saime sõita kiirel ja tehnilisel lõigul. Korra oli ka autoga tehniline probleem, kuid saime selle korda ja testi korralikult lõpuni tehtud. Testis kogetu ja kuuldud juttude põhjal ütleks, et eesootavad teed saavad olema tehnilised, kiired, laiad ja hea pidamisega. Reedel sõidetakse suurem osa asfaldil ja laupäeval saab siis juba ka kruusal sõita. Eesmärk nädalavahetuseks on minna oma enda tundega mugavuse piires sõitma ja nendel teedel kogemusi koguma. Kui oleksime oma tempoga võrreldes teistega konkurentsis, siis see oleks tore boonus," märkis Vaher oma sotsiaalmeedias.

Avakatsele antakse start täna õhtul kell 20.11. Kuidas meie rallipaaril läheb, saab jälgida otseülekannetes Moottoriurheilu TV Youtube‘i kanalist.

Tagasi üles