Rakvere piiga teeb Tartusse luuletänava

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Luuletänava korraldavad Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased Ronja Talunik (vasakul) ja Pääsu Ladva.
Luuletänava korraldavad Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilased Ronja Talunik (vasakul) ja Pääsu Ladva. Foto: Hugo Treffneri Gümnaasium

Tartus avaneb reedel, 7. juunil kell 12 kaheks tunniks luuletänav, mis on osa «Euroopa kultuuripealinna 2024» põhiprogrammist. Ebatavalise luuletänava korraldavad Ronja Talunik, kes on Rakverest pärit, ja Pääsu Ladva. Mõlemad piigad on Hugo Treffneri gümnaasiumi humanitaarsuuna õpilased.

Luuletänava korraldamine on Ronja Taluniku ja Pääsu Ladva praktiline (kooli)töö, mille idee sündis koostöös klassijuhataja Age Saloga. Õpetaja sõnul lähtus idee Guillaume Apollinaire’i luuletusest ja soovist panustada kultuuripealinna Tartu 2024 programmi. Tüdrukute hinnangul on projekt väga vinge seetõttu, et nad saavad ürituse korraldamise kogemuse ja «süvitsi seotust sürrealismiga».

Igaüks, kes juhtub liikuma kella 12 ja 14 vahel Tartu kesklinnas Küüni või Rüütli tänaval Tartu kaubamajast Hugo Treffneri gümnaasiumini kulgeval luuletänaval, saab luua sürrealistliku luuletuse tänaval paiknevates inspiratsioonitelkides.

Tagasi üles