Aiandusühistu juures süttisid mets ja olmeprügi

Merly Raudla
Copy
Aseris ohustas aiandusühistust alguse saanud põleng nii metsa kui ka elumaju.
Aseris ohustas aiandusühistust alguse saanud põleng nii metsa kui ka elumaju. Foto: Ida päästekeskus

Möödunud nädalal lõpul oli päästjatel mitu väljakutset põlengule. Alati ei pidanud vanasõna "Kus suitsu, seal tuld" õnneks paika.

Möödunud reede õhtul sõitsid päästjad Tapa linna Ambla maanteele, kus oli märgatud elumaja juures suitsu. Kohapeal selgus, et elanik oli teinud tule suitsuahju, mis asus vastu hoone seina. Tuleohu tõttu ahjus söed kustutati ja peremehele tehti selgitustööd, et tule tegemine on ohutu vähemalt 8 meetri ehk 10–13 sammu kaugusel hoonest.

Laupäeval teatati metsa põlengust Viru-Nigula vallas Aseri alevikus Loo tänaval aiandusühistus. Teataja sõnul olid majad põlengukoha läheduses, tuul oli metsa poole ja inimesed hoidsid eemale. Ligi 40 ruutmeetril põlesid metsaalune pinnas ja olmeprügi.

Pühapäeval kell 16.18 anti häirekeskusesse teada, et Võsu alevikus Ranna tänaval on paarismaja ühes osas suits sees ja töötab suitsuandur. Päästjad kontrollisid maja üle, suitsu põhjust ei tuvastanud, ruumid tuulutati. Omanikel soovitati kutsuda elektrikud.

Eelmisel nädalal oli demineerijatel viis väljakutset ja Ida-Eesti pommigrupp tegi kahjutuks kaks lõhkekeha.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles