Nädalavahetusel selgusid Viru maleva meistrid laskmises

Copy
Kaitseliidu Viru maleva meistrid laskmises selgitati välja Rutjal.
Kaitseliidu Viru maleva meistrid laskmises selgitati välja Rutjal. Foto: Viru malev

Laupäeval toimusid Rutja õppeväljakul Kaitseliidu Viru maleva 2024. aasta meistrivõistlused laskmises. Osales kuus võistkonda ja tulejoonel käis 36 laskurit.

Rutja 1000-meetrises lasketiirus võisteldi kolmes laskedistsipliinis. Kõigepealt panid laskurid oma osavuse proovile 300 meetrilt laskmises (30 lasku lamades). Sellelt distantsilt laskmine võistlusformaadis oli paljudele tänavustele osalejatele esmakordne kogemus. Edasi liiguti 100 meetrile, kus sooritati 3 x 10 lasku (lamades, põlvelt, püsti), misjärel lasti teenistusrelva, 9 mm püstoliga 25 meetrilt 10 lasku.

Laskevõistluse "Viru maleva meister 2024" võitis võistkondlikus arvestuses kirde maakaitseringkonna staap, teise koha teenis Viru-Nigula ja pronksise autasu pioneerirühm. Individuaalselt oli küttide võistlusklassis ja absoluutarvestuses edukaim laskur Vahur Saaremets, kes võitis ühe meistritiitli ning teenis lisaks ühe hõbeda ja pronksi, Aleksei Osokin võitis samuti ühe meistritiitli ja ühe hõbeda, kõige pikemal distantsil võitis aga esimest korda meistritiitli Andres Lepik. Head laskestabiilsust näitas ka Enno Jeršov, kes teenis hõbeda ja pronksi. Laskurite ja klassita laskjate arvestuses oli kokkuvõttes parim laskja Simon Regonen.

"Ilm meid soosis, tuult võrreldes eelmise aastaga oli palju vähem, kuid palavus pani laskurite tegevuse tulejoonel tõsiselt proovile," ütles võistluste korraldaja Liina Lepik. "Kohtunikud ja vabatahtlikud abilised tegid samas väga head tööd kogu võistluse vältel ning kokkuvõttes tänu sellele võistluse korraldamine sujus ladusalt. Suur tänu kõigile, kes kaasa lõid ja aitasid ka korraldamisel."

Tagasi üles